A+ A A-

ΜΙΛΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ- Τα μεγάλα ξένα funds «βλέπουν» πάλι ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

 
Τα μεγάλα ξένα funds «βλέπουν» πάλι ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

Του Γιώργου Μανέττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την ικανοποίησή τους για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν και πάλι τα μεγάλα funds του εξωτερικού για τις ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν μέσω της «ΗτΣ» κορυφαίοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο πρόσφατο Roadshow στη Νέα Υόρκη που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, τονίζοντας την ανάγκη η παραπάνω πρωτοβουλία να τύχει ανάλογης συνέχειας. Παράλληλα, θεωρούν πως έγινε ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και δηλώνουν αισιόδοξοι πως κάποιες από τις επαφές που είχαν θα εξελιχθούν θετικά σε βάθος χρόνου.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως παρά την υποβάθμιση του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε αναδυόμενη αγορά η αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας είναι πλέον ορατή σε διεθνές επίπεδο, λέγοντας πως όλοι αναγνωρίζουν την πρόοδο που σημειώνει η χώρα μας να βάλει τάξη στα οικονομικά της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ
Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ

Από την άλλη πλευρά, παραδέχονται πως δεν έχει αρθεί οριστικά η επιφυλακτικότητα των ξένων, καθώς το ελληνικό ΑΕΠ συνεχίζει να υποχωρεί και η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και καλούν την κυβέρνηση να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις και τις δομικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα πιο φιλική στους επενδυτές.

«Επιφυλακτικότητα, αλλά και έντονο ενδιαφέρον»
Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ

Οι υγιείς εταιρείες με εξωστρέφεια βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυρίως για τις προοπτικές που έχουν στις διεθνείς αγορές

Creta Farms
Creta Farms

Επιφυλακτικότητα, αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτά ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κρι Κρι τα στοιχεία που ξεχώρισε στους ξένους επενδυτές στο πρόσφατο Roadshow της Νέας Υόρκης, οι οποίοι όπως λέει προσπαθούν να εντοπίσουν υγιείς εταιρείες με εξωστρέφεια που μπορούν να εμπιστευθούν σήμερα με χαμηλές αποτιμήσεις και στο μέλλον να βγάλουν υπεραξίες». Ωστόσο, για να γίνει πράξει το ενδιαφέρον αυτό χρειάζεται χρόνος και έως τότε η η Κρι Κρι «θα κοιτάζει να κάνει σωστά τη δουλειά της και να εργάζεται για την ανάπτυξή της».

Ο κ. Τσινάβος επισημαίνει πως η Κρι Κρι παρουσίασε στους ξένους την καλή πορεία των μεγεθών της εταιρείας το 2012, αλλά και στο πρώτο τρίμηνο του 2013, αλλά και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάπτυξη των πωλήσεων του γιαουρτιού της εντός και κυρίως εκτός συνόρων. Μάλιστα, όλη η παρουσίασή της ξεκίνησε με τον σύνθημα «Invest in Greek Yogurt» (επενδύστε στο ελληνικό γιαούρτι). Το σημείο αυτό, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η δυναμική του ελληνικού γιαουρτιού στις διεθνείς αγορές είναι μεγάλη. Ειδικά, μετά και την δικαστική «νίκη» της ΦΑΓΕ στην Αγγλία, με την οποία κατοχύρωσε ότι τον όρο ελληνικό γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιούν εταιρείες που παράγουν το γιαούρτι τους στην Ελλάδα οι ελληνικές εταιρείες έχουν ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, κάτι που δεν άφησε αδιάφορους τους ξένους.

Δημήτρης Παπαδόπουλος, διευθυντής Corporate Affairs του Ομίλου Μυτιληναίος
Δημήτρης Παπαδόπουλος, διευθυντής Corporate Affairs του Ομίλου Μυτιληναίος

Εταιρείες με προοπτικές για success story «βλέπουν» οι ξένοι
Γιάννης Παπαδόπουλος, oικονομικός διευθυντής της Creta Farms

Με τις κατάλληλες συνεργασίες oι άνθρωποι της Creta Farms εκτιμούν ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα στο εξωτερικό

Τσαμάζ Μιχάλης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ
Τσαμάζ Μιχάλης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ

Ικανοποίηση για τα μηνύματα που έλαβε τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Creta Farms κατά τη διάρκεια του Roadshow στην Νέα Υόρκη εκφράζει ο οικονομικός διευθυντής της κρητικής εταιρείας, Γιάννης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως ανάλογες προσπάθειες πρέπει να συνεχισθούν στο μέλλον. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι «όσο το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και πληθαίνουν οι θετικές δηλώσεις για την πρόοδο στα δημοσιονομικά, τόσο οι ξένοι θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με ελληνικές εταιρείες». Ειδικά για τις ελληνικές εταιρείες τροφίμων, οι οποίες έχουν να προσφέρουν ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα όπως η Creta Farms με την παγκόσμιας εμβέλειας πατέντα «Εν Ελλάδι» (αλλαντικά που για τη παρασκευή τους χρησιμοποιείται ελαιόλαδο αντί για ζωικό λίπος) οι προοπτικές είναι τεράστιες, αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες. «Με τις κατάλληλες συνεργασίες εκτιμούμε πως μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα στο εξωτερικό καθώς οι ξένοι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην υγιεινή διατροφή». Εξάλλου, η επέκταση σε αγορές του εξωτερικού είναι μονόδρομος για τις ελληνικές εταιρείες καθώς στην Ελλάδα όπως λέει ίδιος έχουν στενέψει τα περιθώρια από την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις με προσιτά επιτόκια.

«Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία»
Δημήτρης Παπαδόπουλος, διευθυντής Corporate Affairs του Ομίλου Μυτιληναίος

Το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά αυξάνεται σταθερά το τελευταίο διάστημα, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη Νέα Υόρκη

Γιώργος Χρυσικός, επικεφαλής της Eurobank Properties
Γιώργος Χρυσικός, επικεφαλής της Eurobank Properties

Για τον όμιλο Μυτιληναίος η διατήρηση στενών δεσμών με την επενδυτική κοινότητα και ιδιαίτερα τους ξένους θεσμικούς αποτελεί πάγια πολιτική και ενσωματώνεται στην ευρύτερη επιχειρηματική στρατηγική μας. Για αυτό το λόγο, επιλέγουμε να συμμετέχουμε διαχρονικά στις ανάλογες εκδηλώσεις και είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι μετά τη φετινή παρουσία μας στο Roadshow της Νέας Υόρκης τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς οι συναντήσεις μας εκεί επιβεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά αυξάνεται σταθερά το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά στη δική μας παρουσία, το αυξημένο ενδιαφέρον δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν στις εταιρείες της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας, καθώς αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, είναι κεντρικής σημασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Από τη δική μας πλευρά αποτελεί δέσμευση η συνεχής ενίσχυση ανάλογων πρωτοβουλιών, αναγνωρίζοντας ότι η εμπέδωση ενός ισχυρού επενδυτικού κλίματος βασίζεται στη δημιουργία καναλιών που προάγουν με συνέπεια τον ανοιχτό διάλογο με την επενδυτική κοινότητα».

Αυξημένο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές
Τσαμάζ Μιχάλης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ

Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Folli Follie
Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Folli Follie

Στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις ελληνικές εταιρείες και ειδικότερα για τον ΟΤΕ στέκονται πηγές από τον οργανισμό, οι οποίες παρακολούθησαν από κοντά το Roadshow στη Νέα Υόρκη. Η επιτυχής εξέλιξη του προγράμματος αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΤΕ κέντρισε τα βλέμματα των επενδυτών στις περίπου 25 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ενημερώθηκαν και για την πορεία των δραστηριοτήτων του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2012 και στις αρχές του 2013 ο οργανισμός ξεκίνησε ένα πλάνο αναχρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με τη λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 700 εκατ. ευρώ (όπου προσφέρθηκαν 1,9 δισ. ευρώ από την αγορά). Μαζί με την πώληση του hellas Sat και της Globul ο ΟΤΕ κατάφερε να μειώσει το δανεισμό του κατά 2,3 δισ. ευρώ, σχεδόν στο μισό.

Μενέλαος Τασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπουτσάνης»
Μενέλαος Τασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπουτσάνης»

Να σημειωθεί ότι στο Roadshow της Νέας Υόρκης τον ΟΤΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής σχέσεων με επενδυτές του ομίλου, Δημήτρης Τσελέπης.

«Διάχυτη η αίσθηση ανάκαμψης της Ελλάδας»
Γιώργος Χρυσικός, επικεφαλής της Eurobank Properties

Oι ξένοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας στο πλαίσιο ενός πρωτοφανούς προγράμματος λιτότητας για τα παγκόσμια δεδομένα

Για αισθητή βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται κοντά στην έξοδό της από την κρίση κάνει λόγο ο επικεφαλής της Eurobank Properties, Γιώργος Χρυσικός, προσθέτοντας πως «οι ξένοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας στο πλαίσιο ενός πρωτοφανούς προγράμματος λιτότητας για τα παγκόσμια δεδομένα». Ωστόσο, ο κ. Χρυσικός επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις και όλοι περιμένουν να δουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, προτού κάνουν πράξη το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του Roadshow για την Eurobank Properties, σημειώνει ότι όπως πάντα το ενδιαφέρον ήταν έντονο καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται στα ακίνητα, έναν εξαιρετικά κρίσιμο κλάδο για την γενικότερη πορεία της οικονομίας και προσθέτει πως οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν πάνω σε μελλοντικά projects. «Μας έχουν προσεγγίσει για συνεργασίες σε μελλοντικές επενδύσεις. Οπότε εάν υπάρχει ένα project που είναι αρκετά μεγάλο για το δικό μας μέγεθος και πρέπει να βρούμε κάποιους συμμάχους τότε θα απευθυνθούμε σε αυτούς για να συνεπενδύσουμε» λέει χαρακτηριστικά. «Ως εταιρεία έχουμε μια πολύ μεγάλη βάση ξένων θεσμικών, μεγάλων και μικρό γιατί έχουμε ακολουθήσει μια εξωστρεφή πολλά χρόνια τώρα. Ακόμη και πέρυσι τον Οκτώβριο σε ανάλογο Road Show, όταν τα πράγματα για την Ελλάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολα εμείς δεν συναντήσαμε δύσκολες καταστάσεις. Έχουμε μια μεγάλη αποδοχή στις αμερικάνικες αγορές» υπογραμμίζει.

«Ανθούν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα»
Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Folli Follie

Το ταξίδι μας στη Νέα Υόρκη ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από άποψη συμμετοχής και ενδιαφέροντος

Το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την χώρα μας και ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθούν στενά όλες τις σχετικές εξελίξεις στην χρηματιστηριακή αγορά ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που αποκομίσαμε από το Road show στην Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετείχε και ο όμιλος Folli Follie. Μέσα από συζητήσεις με ξένους επενδυτές φάνηκε έκδηλο το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα, καθώς, βάσει των εκτιμήσεων τους, το κλίμα έχει αλλάξει προς το θετικό και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα μας ανθούν. Το πρόγραμμα μας ως όμιλος Folli Follie καθ' όλη τη διάρκεια του Road show ήταν εξαιρετικά «βαρύ», καθώς και οι δύο ημέρες χαρακτηρίστηκαν από συνεχείς συναντήσεις με μεγάλα funds, όπως Morgan Stanley και Equinox.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ταξίδι ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από άποψη συμμετοχής και ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές, τόσο από τα ξένα funds όσο και από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Όσον αφορά τον όμιλο Folli Follie, και μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη μας στο εξωτερικό και την αξιοσημείωτη εξωστρέφεια που έχουμε επιδείξει. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η εδραίωση του ομίλου Folli Follie στην περιοχή της Βορείου Αμερικής αποτελεί πρωτεύων σημείο της στρατηγικής μας ανάπτυξης, τόσο για την Folli Follie όσο και για τη Links of London.

«Εντυπωσιακή η προσέλευση των επενδυτών»
Μενέλαος Τασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπουτσάνης»

Ζωηρό ενδιαφέρον για την εταιρεία μας έδειξαν οι ξένοι, οι οποίοι εστίασαν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόσαμε

Εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των funds, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, Μενέλαος Τασόπουλος. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι ξένοι αναζητούν να τοποθετηθούν σε εταιρείες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αποτιμήσεις τους λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο μέσα στο επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εξίσου ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον και για την Παπουτσάνης, όπως λέει ο κ. Τασόπουλος, παρ' ότι για τα δεδομένα των funds που πήραν μέρος στο Road Show της Νέας Υόρκης είναι μια μικρή εταιρεία. Ωστόσο, οι προοπτικές αλλά και το turn around story (πορεία ανάκαμψης) που πραγματοποίησε μέσα στα δυο προηγούμενα χρόνια τράβηξαν τα βλέμματα με αποτέλεσμα να κάνει τέσσερις συνολικά επαφές αντί για τρεις που ήταν προγραμματισμένο, οι οποίες εκτιμάται πως θα έχουν συνέχεια.

Η εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση επώνυμων προϊόντων, με τα προϊόντα της σειράς «Καραβάκι», τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα Aromatics, τα σαπούνια Γλυκερίνη Παπουτσάνη καθώς και τα Olivia, που σήμερα διατίθενται στην επιλεκτική και τουριστική αγορά.

Ποιοι συμμετείχαν στο Roadshow της Νέας Υόρκης

Στο Roadshow της Νέας Υόρκης το «παρών» έδωσαν πάνω από 100 funds, τα μισά σχεδόν από τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά στη «γνωριμία» με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ συμμετείχαν επίσης 125 αναλυτές μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν οι Federal Reserve Bank of New York, Morgan Stanley, Templeton, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Lazard, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Baupost, Discerene Value Advisors, Dupont, Fintech Advisors, Blackrock, Prudential, Paulson & Co., Neon Liberty, Argonaut και Pyramis Global Advisors κ.ά.

Οι εταιρείες που ήταν στη Νέα Υόρκη και στο 2o Greek Investment Forum είναι: Alpha Bank, Attica Bank, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie Group, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιntralot, ΚΡΙ ΚΡΙ, Marfin Investment Group, ΜΕΤΚΑ, MLS Multimedia, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Παπουτσάνης, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαστικά Θράκης, Τέρνα Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, Creta Farm, Σωληνουργεία Κορίνθου και Lamda Development.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τοποθετήσεις του Παντελή Οικονόμου, Διευθύνοντος συμβούλου της Damma Holdings με σημαντική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και του κυρίου Nikolaj Albinus, ιδρυτή και Διευθύνοντος συμβούλου της Global Family Partners που αναφέρθηκε στη δημιουργία του GFP Hellenic Investment Fund, το οποίο θα επενδύει στην Ελλάδα και προγραμματίζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Για τον όμιλο Μυτιληναίος η διατήρηση στενών δεσμών με την επενδυτική κοινότητα και ιδιαίτερα τους ξένους θεσμικούς αποτελεί πάγια πολιτική και ενσωματώνεται στην ευρύτερη επιχειρηματική στρατηγική μας. Για αυτό το λόγο, επιλέγουμε να συμμετέχουμε διαχρονικά στις ανάλογες εκδηλώσεις και είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι μετά τη φετινή παρουσία μας στο Roadshow της Νέας Υόρκης τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς οι συναντήσεις μας εκεί επιβεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά αυξάνεται σταθερά το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά στη δική μας παρουσία, το αυξημένο ενδιαφέρον δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν στις εταιρείες της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας, καθώς αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, είναι κεντρικής σημασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Από τη δική μας πλευρά αποτελεί δέσμευση η συνεχής ενίσχυση ανάλογων πρωτοβουλιών, αναγνωρίζοντας ότι η εμπέδωση ενός ισχυρού επενδυτικού κλίματος βασίζεται στη δημιουργία καναλιών που προάγουν με συνέπεια τον ανοιχτό διάλογο με την επενδυτική κοινότητα».

Contact

Διεύθυνση:
Πολυμέρη 101 -  Βόλος Τ.Κ. 38222

Τηλέφωνο: 2421035653

Κινητό: 6947420478

Τηλεομοιοτυπία: 2421035653

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τομείς Δραστηριότητας

- Ιδιωτικές επενδύσεις

- Χρηματοδότηση Δημοσίων οργανισμών

- Προγράμματα Ανέργων

- Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

ISO, HACCP, AGRO, ECOLABEL, FSC

- Οικονομοτεχνικές μελέτες

  • Αναπτυξιακές μελέτες
  • Μελέτες βιωσιμότητας
  • Εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων

Στατιστικά

Εμφανίσεις περιεχομένου94321

Αυτή τη στιγμή είναι 5 επισκέπτες και κανένα μέλος συνδεδεμένοιCopyright © 2013 Aναπτυξιακή. All rights reserved | Κατασκευή Ιστοσελίδας ITBIZ

 
espa