A+ A A-

Εξοικονομώ & Aλλάζω συσκευή, για επιχειρήσεις 2024

Το καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, Εξοικονομώ Επιχειρώ – «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», στηρίζει την πράσινη ανάπτυξη κι έρχεται να δώσει λύσεις στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων, στην μείωση του κόστους ενέργειας, στην βελτίωση των υποδομών των επιχειρήσεων και στην εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η νέα δράση ΕΣΠΑ, μέσα από το ΕΛΛΑΔΑ 2.0, ενθαρρύνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ενεργειακής αναβάθμισης, με στοχευμένες δαπάνες, όπως η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, η εγκατασταση ηλιακού θερμοσίφωνα, οι έξυπνες συσκευές μέτρησης κατανάλωσης ενέργειας (έξυπνοι μετρητές), τα απαραίτητα ενεργειακά πιστοποιητικά και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις. Όλες οι επιλέξιμες δαπάνες αναμένεται να δώσουν οικονομική ανάσα σε επιχειρήσεις που έως και σήμερα διαθέτουν χαμηλή ενεργειακή απόδοση.

Τι θα κερδίσω αξιοποιώντας το «Εξοικονομώ - Επιχειρώ»;

 

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) έως 250.000€.

Για τον κλάδο του Τουρισμού ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ)  έως και 500.000 €. Η δυναμικότητα της μονάδας θα πρέπει να είναι έως εκατό (100) κλίνες.

 

Ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης ανά Καθεστώς Ενίσχυσης Τύπος επιχείρησης \ Τύπος δαπάνης

Δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας (ΓΑΚ (ΕΕ) αριθ. 651/2014 (Άρθρο 38))

Υποστηρικτικές δαπάνες (De Minimis)

Μεσαίες

40%

40%

Μικρές και πολύ Μικρές

50%

Από τι μπορώ να επωφελειθώ;

Αντλίες Θερμότητας

Εγκαταστήστε σύστημα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας για ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό και εξοικονομήστε πάνω από 60% σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.

Έξυπνες Συσκευές Μέτρησης Καταναλισκόμενης Ενέργειας

Παρακολουθήστε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνετε και υπολογίστε το κόστος λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών που έχετε στην επιχείρηση σας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι μπορείτε να ελέγχετε και να βελτιώνετε την ενεργειακή σας απόδοση καθημερινά.

Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της επιχείρησης σας μπορεί να είναι επιλέξιμες (κατά περίπτωση).

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Χρησιμοποιήστε έναν νέο, σύγχρονο ηλιακό θερμοσίφωνα και επιτύχετε έως και άνω του 85% εξοικονόμηση ενέργειας. Εξασφαλίζετε ζεστό νερό για έως 320 ημέρες ετησίως (αναλόγως της περιοχής).

Ενεργειακά Πιστοποιητικά

Όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης επιδοτούνται από την δράση διευκολύνοντας την διαδικασία.

Εργασίες Εγκατάστασης Του Νέου Εξοπλισμού

Δαπάνες που αφορούν κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του νέου εξοπλισμού καλύπτονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, διασφαλίζοντας την ομαλή υλοποίηση του, εντός των χρονικών πλαισίων.

Τι θα κερδίσω αξιοποιώντας το «Αλλάζω συσκεύη»;

Μέσα από το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις 2024», μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου επενδυτικό σχέδιο και να επιδοτηθείς έως και 50% για την επένδυση που θα κάνεις. Το μέγεθος της επένδυσης, μπορεί να είναι έως 20.000 € για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (εως 50% επιδότηση) και έως 25.000 € για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (εως 40% επιδότηση).

Δικαιούχοι του Προγράμματος 

i)  Δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ.

 ii) Είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

iii) Έχουν ιδρυθεί / συσταθεί έως την 31.12.2023.

 iv) Να υποβάλλουν μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ.

 

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις

Contact

Διεύθυνση:
Πολυμέρη 101 -  Βόλος Τ.Κ. 38222

Τηλέφωνο: 2421035653

Κινητό: 6947420478

Τηλεομοιοτυπία: 2421035653

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τομείς Δραστηριότητας

- Ιδιωτικές επενδύσεις

- Χρηματοδότηση Δημοσίων οργανισμών

- Προγράμματα Ανέργων

- Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

ISO, HACCP, AGRO, ECOLABEL, FSC

- Οικονομοτεχνικές μελέτες

  • Αναπτυξιακές μελέτες
  • Μελέτες βιωσιμότητας
  • Εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων

Στατιστικά

Εμφανίσεις περιεχομένου118278

Αυτή τη στιγμή είναι 3 επισκέπτες και κανένα μέλος συνδεδεμένοιCopyright © 2013 Aναπτυξιακή. All rights reserved | Κατασκευή Ιστοσελίδας ITBIZ

 
espa